Kernaanpak

De KernAanpak

Je relatie staat op een kruispunt, en misschien ben je zelfs verwikkeld in een moeilijke (conflict)scheiding waar harmonie en begrip ver is te zoeken. Het oplossen van de crisis lijkt een onmogelijke taak. Maar daarvoor is er de KernAanpak, een methode ontwikkeld door relatie- en scheidingsexpert Roos Boer, die stellen en ouders helpt bij het aanpakken en overwinnen van complexe relatie- en scheidingssituaties. De essentie van de KernAanpak? De weg naar herstel en geluk weer toegankelijk maken, waarbij bewuste keuzes en een nieuw leven binnen handbereik liggen.

Zonder verbinding kan er geen relatie zijn

Wat is de kernaanpak?

De kernaanpak is een vorm van scheidingscoaching waarbij deels individuele  en deels gezamenlijke gesprekken gevoerd worden. De Kernaanpak bestaat uit 5 stappen: 

1

Emoties doorbreken

Hoge emoties staan vaak een goede omgang met elkaar in de weg. Het is daarom van groot belang om deze emoties te doorbreken, zodat deze de verwerking niet meer in de weg zitten.

2

Inzicht in patronen

Inzicht in individuele en gezamenlijke patronen en het aanleren van goed werkende patronen, zodat er weer verbinding kan ontstaan tussen ouders en er ruimte is om samen een goede ouderrelatie op te bouwen die past in de nieuwe situatie.

3

De emmer met ellende legen

Dit is cruciaal om je weer gehoord en gezien te voelen. Dit is zeer belangrijk om na de scheiding weer in verbinding te komen met elkaar als ouder en om elkaar los te laten als partners. 

4

Verwerken individuele vraagstukken

Dit zorgt ervoor dat deze niet meer in de weg zitten in het contact met de ander.

5

Herstellen verbinding

Zonder verbinding kan er geen relatie zijn. Geen partnerrelatie (die beëindigd is) maar ook geen ouderrelatie (die altijd zal blijven bestaan). 

Na deze 5 stappen doorlopen te hebben, kan écht het gesprek aangegaan worden over de kern van het probleem, in plaats van het steeds maar weer over de ruzie van de week te hebben.  

Benieuwd of het ook iets voor jullie is? Plan geheel vrijblijvend een toekomstgesprek in! 

Maak een afspraak!

Gun jij jezelf, je partner, je (klein)kinderen een stabiele (ouder)relatie? Maak dan hier een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!