Scheiden

Scheiden en samen ouders blijven?

Samen een scheiding regelen; hoe moet dat als iedereen nog met z’n eigen portie wrok en verdriet kampt? Veel ouders zeggen: ik wil dat de kinderen zo goed mogelijk uit de scheiding komen. Dat werkt alleen als jullie zelf óók zonder wrok of schade door de scheiding komen.

Misschien denk je wel, we nemen een advocaat. Maar voordat jullie ieder je eigen advocaat bellen, bedenk dan dit: een scheiding die door verschillende partijen wordt geregeld is gedoemd te mislukken en duurt veel langer. Want jouw adviseur verdedigt andere belangen dan de advocaat van je partner of de coach van de kinderen. Niemand denkt aan het grote plaatje, aan dat gezin dat nog lang met elkaar door een deur moet.

Wat jullie nodig hebben, is een overkoepelende partij die de hele scheiding onder zijn hoede neemt. Een groep professionals die hun diensten bundelen om jullie door de scheiding te begeleiden. En daarbij nooit uit het oog verliezen wat het gezamenlijk doel is, namelijk: het veilige gevoel van het gezin.

gezinsvriendelijk-scheiden-familie-mediation-2

Wat is gezinsvriendelijk scheiden?

Als specialisten op het gebied van echtscheiding hebben wij ontzettend veel ervaring met gezinsscheidingen. We weten hoe belangrijk het is dat dat gezin goed begeleid wordt. Daarom hebben we een concept ontwikkeld voor scheidende ouders: gezinsvriendelijk scheiden.

Onze aanpak is succesvol gebleken: vele gezinnen zijn liefdevol en sterk, met elkaar, door de scheiding gekomen. Hoe dat komt?

 

  • We verliezen het doel (het gezin) nooit uit het oog: alle afspraken die we samen maken moeten voor iedereen binnen het gezin kunnen werken
  • Elk lid binnen het gezin komt aan bod en heeft zijn eigen vertrouwenspersoon: alleen als iedereen zich vertegenwoordigd voelt, is het gezinsdoel haalbaar
  • We bieden een compleet scheidingspakket, maar we bewegen mee: we vormen onze diensten naar de behoeften van het gezin
  • We bieden nazorg tot de kinderen volwassen zijn: we brengen afspraken up-to-date en zorgen dat niemand achterblijft, in welke zin dan ook

Klinkt dat goed – of in elk geval, haalbaar? Leg jullie scheiding dan ook op ons bordje. Wij begeleiden jullie door deze lastige periode. Samen onderzoeken we wat jullie gezin nodig heeft. Stap voor stap, precies op maat – want elk gezin is anders. Het resultaat: rust en vertrouwen, voor iedereen. Ofwel: gezinsvriendelijk scheiden.