Relatieonderzoek om verder te kunnen als partners

Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Jouw relatie is niet geworden of misschien nooit geweest wat je had verwacht, het gras bij de buren lijkt zo veel groener en de spanningen in huis blijven oplopen. Ieder kijkt naar de relatie op zijn eigen manier, heeft eigen wensen en zorgen en dan barst de bom: misschien moeten we gaan scheiden.

Is dat de enige optie? Of sta je ervoor open om eerst met elkaar je relatie te onderzoeken? Hoe zou het zijn om de verwachtingen die je van elkaar hebt, daadwerkelijk bespreekbaar te maken?

Valt er nog iets te redden?

Als jullie gesprekken steevast eindigen in ruzie of beloftes verdwijnen als sneeuw voor de zon, dan wil je het misschien opgeven. Uit elkaar gaan lijkt de enige optie. Maar misschien willen jullie dat diep van binnen niet? Deze werkwijze laat jullie zien of het mogelijk is om de relatie te redden of anders in te vullen. Daarbij leer je om je eigen verliezen te benoemen en te erkennen, en die van de ander. Wanneer het verdriet, de angst en de boosheid plaats maken voor inzicht en begrip, blijkt vaak dat er nog genoeg over is om de relatie opnieuw te beginnen of in een ander jasje te stoppen. En dat doe je samen.

Plan je liever het functioneringsgesprek in met je baas of met je partner? Wat gaat er goed en wat zou je nog kunnen verbeteren?

Relatieonderzoek

Vanuit de basis van Geweldloze Communicatie en gecombineerd met jarenlange ervaring als scheidingsbegeleider, gezins- en relatiecoach, familiemediator en kindbehartiger heeft Anneke een eenvoudige werkwijze ontwikkeld.

In gesprekken en door gebruik van verschillende tools, krijgen partners inzicht in hun patronen, gedrag en hun pac-mannetjes (de irritatie en ontstane pijnen). De pac-mannetjes zijn de sluipmoordenaars in elke relatie. Zij ontstaan door te blijven denken in verwachtingen. Vaak stopt vervolgens de communicatie over die verwachtingen en worden problemen alleen maar groter. Wanneer die pac-mannetjes zichtbaar en inzichtelijk worden, ontstaat er inzicht en daarna begrip voor elkaar. Binnen drie gesprekken lukt het vaak al om elkaar te laten zien waar de pijn zit.

Wil je investeren in je relatie of wil je vertrekken?

Wil je onderzoeken met je partner of er andere mogelijkheden zijn om elkaar te horen en misschien opnieuw te beginnen met elkaar?

Een uitgebreid intakegesprek heeft al veel stellen geholpen. Waar zou jij het over willen hebben met je partner?


Bel met
Anneke op 06 29 477 394 of maak een afspraak.