Jullie hebben samen een woning. Of eigenlijk, hadden samen een woning. Want jullie gaan uit elkaar. Dat heeft op heel veel vlakken gevolgen. Op emotioneel, financieel en fiscaal gebied. Het is van belang om die gevolgen goed af te wegen. Dit blog gaat over fiscale gevolgen en heldere afspraken.
De afspraken die jullie maken tijdens de scheiding hebben vrijwel altijd fiscale gevolgen: de belastingdienst kijkt mee en kan met onverwachte berichten je humeur flink verpesten. Het is belangrijk dat je de fiscale gevolgen meeweegt en meeneemt in jullie convenant – de schriftelijke overeenkomst die je maakt met je (ex-)partner bij een scheiding of als je uit elkaar gaat.
Vier belangrijke zaken waar je op moet letten bij afspraken over de eigen woning
Een woning is een belangrijk deel van jullie vermogen waar bij een scheiding veel aandacht aan wordt geschonken. Vooral om onvoorziene fiscale gevolgen te voorkomen die kunnen ontstaan door onjuiste vastlegging of onduidelijke afspraken. Wees je daarvan bewust. De belastingdienst doet dat namelijk sowieso.
Wij snappen dat je bij die afspraken hulp kunt gebruiken en denken graag met jullie mee.
De punten hierboven bekijken wij tijdens een scheiding altijd kritisch en lossen waar het kan onduidelijkheden voor je op.
Aarzel niet om contact op te nemen!
Scheiden met kinderen, dat vraagt om afspraken die nu en in de toekomst stand houden.
Als scheidingsspecialist zet ik mij in om het gezin zo goed mogelijk en duurzaam door de scheiding te loodsen. Voor nu en voor later.
Want scheiden kan altijd beter. Zachter. Gezinsvriendelijker.
Copyright 2023 © Gezinsvriendelijk Scheiden | Site: Impression