Ik startte mijn advocatencarrière bij een middelgroot kantoor in Haarlem. Ik behandelde voornamelijk strafrecht zaken en daarnaast had ik een algemene praktijk. In 2015 ben ik voor een kleiner kantoor gaan werken zodat ik me kon gaan specialiseren in het familierecht. Dat heb ik ook gedaan maar merkte dat ik mijn praktijk op een andere manier wilde vormgeven waardoor ik in 2021 voor mezelf ben begonnen. In 2022 volgde al snel de keuze om niet meer voor de één of de ander naar de rechter te stappen maar ouders hier alleen nog samen in te begeleiden. Een keuze waar ik nog steeds 100% achter sta.

Wat doe ik met mijn kennis?
Als advocaat behaal ik jaarlijks opleidingspunten en blijf ik mij specialiseren op het gebied van personen- en familierecht, mediation en coaching.

  • Juridische Opleiding in het Familierecht
  • Mediation Opleiding
  • Juridische Specialisatieopleiding Familierecht
  • Opleiding tot Parenting Coordinator
  • Verdiepingstrainingen en -cursussen op het gebied van personen- en familierecht en/of mediation, waaronder postdoctorale opleidingen
  • Pre-marital mediation
  • Coaching Opleiding (Kernaanpak: relatie- en scheidingscoaching)

Wat kan beter?

In echtscheidingsland en binnen de advocatuur zeker, wordt er te weinig stil gestaan bij de emoties die komen kijken bij een scheiding. Door de pijn niet te erkennen wordt het in procedures vaak steeds verder verhard. Door gelijk vanaf het begin juist wel aandacht te geven aan die emoties kunnen ouders en kinderen de scheiding veel sneller en plekje geven en weer door met het normale leven.

Maatwerk of één methode?

Maatwerk. Ieder mens is anders, ieder gezin is anders. En iedere echtscheiding is anders. Elke zaak vereist maatwerk.

Wie ben ik?

Ik ben een vreemde eend in de bijt. Als advocaat heb ik namelijk besloten ouders niet meer individueel bij te staan, maar alleen nog samen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat ouders zelf in staat zijn om afspraken te maken over hun kinderen, en dus beter dan een willekeurige derde (de rechter). Natuurlijk is dat niet altijd makkelijk maar met de juiste begeleiding lukt het ouders wel.

Mijn gezinssituatie
Ik ben getrouwd met mijn grote liefde Gijs en moeder van twee prachtige dochters: Lotte (2017) en Tessa (2018). Ook hebben we twee katten: Bo en Tygo.

Wat doe ik in mijn vrije tijd?
Het liefst ga ik zwemmen: in het binnenbad, buitenbad of in het openwater. Ik hou ervan om te gaan wandelen in de natuur, op stap te gaan met mijn gezin, ga graag uit eten of pak een lekker terrasje in de zon. Daarnaast lees ik graag, zowel vakliteratuur (want je bent echt nooit uitgeleerd) als romans.