De Scheidpodcast – Shit, jullie gaan uit elkaar!

De-Scheidpodcast-aflevering-1-seizoen-1

De Scheidpodcast – Shit, jullie gaan uit elkaar!

Meteen luisteren?

Wat leuk. We zijn begonnen met De Scheidpodcast op 1 juli 2021.

Een podcast. Waarom? Het is fijn om kennis te kunnen delen en voor zoekende partners een baken te zijn in het oerwoud van aanbieders op internet. En hoe toepasselijk is dan de benaming van de eerste Scheidpodcast-aflevering: Shit, jullie gaan uit elkaar!

Deze twee benamingen geven direct aan waar het over gaat en dat is precies waar Anneke , de grote vriendelijke bemoeial voor alle gezinnen, met haar praktijk voor staat. Openheid, duidelijkheid en dat er rust gaat ontstaan voor het gezin in de toekomst.

Wat zijn jullie eerste vragen?
Shit, jullie gaan uit elkaar. Een emotionele achtbaan, en tegelijkertijd weet je: je moet heel veel regelen. Maar wat? Waar begin je? Hoe verloopt een scheidingsproces eigenlijk? Heb je daar zelf iets over te zeggen? Wie schakel je in, wie vraag je om hulp? Een financieel deskundige, een advocaat, een fiscalist, een notaris of een mediator?
Wat is de rol van je netwerk? Hoe gaat mijn toekomst er uitzien?

Wie horen jullie in deze podcast?
Met de spraakmakende host Carly Timmerman van Carbon, geeft Anneke, op haar zeer eigenwijze manier, antwoorden op voorkomende vragen en uitleg wat van belang is als je uit elkaar gaat.
Deze twee dames (en hun gasten) nemen je mee in de wereld van scheidingen en stellen alles aan de kaak. Of het nu gaat om feiten, fabels of statements. Geen onderwerp of vraag gaan zij uit de weg. Wil je zelf een vraag stellen? Kom maar op. Daar worden zij echt blij van! Gewoon sturen naar info@gezinsvriendelijkscheiden.nl

Wat is de visie van Anneke?
De visie van Anneke is dat het beter voor gezinnen geregeld kan worden als het gaat om scheidingen. Er zijn te veel beunhazen die er een makkelijk verdienmodel van hebben gemaakt en niet beschikken over de kennis die nodig is om het proces te kunnen begeleiden. Anneke neemt hierover stelling in op diverse social media, omdat het gezin nooit de dupe mag zijn van onbewust onbekwame begeleiders.

Anneke werkt vanuit de Geweldloze Communicatie en leert ouders hoe zij zelf invloed hebben op hun gedrag, behoeften, gevoelens en hoe zij hiermee invloed hebben op het uit elkaar gaan. Waar zeg je ja of nee tegen, begrijp je waar je ja of nee tegen zegt en hoe leg je de onderbouwing vast, zodat het duidelijk is voor een ieder? Wat je juridisch af wilt spreken, heeft de belastingdienst soms een ander beeld bij.

Lopen er zaken door elkaar heen?
Hoe blijf je ouder en neem je afscheid als liefdespartners? Wat moet er opgesteld worden? Een convenant, een tijdelijk gezinsplan, een vermogensopstelling, zijn er schulden, schenkingen of erfenissen, een alimentatieberekening en een hypotheekoverzicht.

Wat is het belang van samenwerking? Geen compromis sluiten, want dat is niet houdbaar. Hoe voorkom je de gang naar de rechtbank?
Wat is het verschil tussen een scheiding of uit elkaar gaan als je samenwoont?

Ben jij financieel afhankelijk van je partner na de scheiding?
Wat ga je regelen als een van de partners overlijdt na de scheiding en jij bent financieel nog afhankelijk van deze partner. Hoe ga je dat regelen?

Wat is de grootste fabel?
Kinderen op de eerste plaats? De grootste fabel die er is. Lees in het blog meer over deze misvatting: Kinderen niet op de eerste plaats.

Wat gebeurt er met jou als je uit elkaar gaat?
Carly vertelt openhartig over haar break up met haar vorige vriend.

Heb jij geleerd hoe een relatie werkt? Heb jij geleerd hoe je liefdevol kunt communiceren met je partner? Luister in deze podcastaflevering naar: Hoe werkt nou toch die communicatie binnen je relatie?

 

Dit is een beknopt blog over de inhoud van de eerste aflevering van onze podcast. Luister op je gemak op de bank, tijdens een wandeling, als je aan het koken bent, gewoon op een tijdstip dat het jou uitkomt.
Vergeet niet om de podcast te beoordelen, te delen met je eigen netwerk of om ons een vraag te stellen. Misschien behandelen we jouw vraag, uiteraard anoniem, in de uitzending. Wil je dat we een onderwerp gaan behandelen, dat vinden we ook fijn om te horen van jou.

 

 

Deel dit artikel

Bekijk meer Podcasts