Driedaagse training Intuïtieve Gespreksvoering

Praten met gezinnen in een scheidingssituatie? Daar word ik zo blij van, wanneer ik zie en merk dat er rust komt.

Wil jij ook meer energie, ervaren hoe dat kan, feedback op je werkproces, een geslaagde intake (want daar valt of staat jouw business mee), dan is deze training op je lijf geschreven.

De schade die gezinnen oplopen door het ontbreken van goede begeleiding kan verlaagd worden. Echtscheidingen kunnen beter begeleid worden en daar kun jij nog meer in bijdragen.

Misschien herken je dit bij jezelf? Hard werken! Alsof ik op eieren loop! Als het maar niet escaleert! Ondanks al de theoretische kennis die je hebt opgebouwd kun je je soms ongemakkelijk of onzeker tijdens de gesprekken voelen. Dit kan gebeuren omdat het gesprek een kant opgaat die je niet (had) verwacht? Rijd je naar huis en denk je: ‘had ik maar dit gezegd of hoe kan het dat de situatie uit de hand liep?’ Of denk je, had ik maar meer kunnen oefenen hoe ik de geleerde theorie kan toepassen?

Graag wil ik mijn jarenlange ervaring, tips en trucs met jou delen.

Als gezinscoach, Register- en  Familiemediator, Kindbehartiger, Schipmediator en Financieel Echtscheidings Adviseur en de vele gevolgde workshops, heb ik een eigen”wijze” werkwijze ontwikkeld op basis van de Geweldloze Communicatie, die werkt. Deze ervaringen wil ik graag met jou delen. 

In mijn eigen praktijk heb ik al veel gezinnen gezien, gesproken en begeleid. Met heel veel plezier, ondanks alle scheidingen met spanningen, en altijd vol energie na het gesprek. Het is namelijk niet hard werken voor mij, wel voor de ouders die in mijn praktijk komen.

Opzet van de training

Je gaat ervaren hoe je als gesprekspartner aan tafel zit bij de ouders in een scheidingssituatie. Door het oefenen zul je merken dat je steeds beter weet waar je kracht ligt in het gesprek en zul je ervaren hoe ouders daar op reageren. Ook door het mee- en afkijken bij de medecursisten kun je ervaren wat wel of niet bij jou past. Drie volle dagen krijg je de kans om met behulp van een ervaren trainingsacteur te oefenen en te reflecteren.

Doel van de training en Trainingsprogramma

Je oefent drie dagen met de acteur en de andere cursisten de situaties waar jij in uitgedaagd wil worden. Als gesprekspartner wordt jij na de training als volkomen natuurlijk en vertrouwenwekkend ervaren. Je wordt een “authentieke” en relaxte gespreksleider. Niet meer nadenken en op je intuïtie kunnen varen. Alle cliënten passen bij jou.

Leerdoelen van de training

De leerdoelen bepaal je zelf. Voor de een is dat omgaan met agressieve ouders of passieve ouders. Misschien wil je wel weten ‘hoe doe ik het nu eigenlijk, kan ik iets veranderen?’ Jouw leerdoelen, uitdagingen en vragen, alsmede die van je medecursisten vormen een gedeelte van de training.  

De theoretische basis van de training

Van alle boeken die Anneke heeft gelezen, komt in elke methodiek de basis terug van de grondlegger en bedenker van de Geweldloze Communicatie, Marshall B. Rosenberg. Dit past van nature bij mij en misschien ook wel bij jou. Elke gespreksleider kan een “luie” gesprekspartner worden (volgens mijn overtuiging).

Voorbereiding en aanmelding

Ter voorbereiding op de training ontvang je na het invullen van het Aanmeldformulier, een online vragenformulier en het verzoek om vooraf het boek van Marshall B. Rosenberg – Geweldloze Communicatie te lezen.

Na de aanmelding wordt je een casus toegewezen en zal er een telefonisch intakegesprek plaatsvinden met jouw ‘cliënten’ voor de training en er wordt kritisch gekeken naar je werkproces. Wat kunnen de cursisten hierin van elkaar leren en je krijgt feedback over de ervaring van de “cliënten”.

Gaat de training altijd door?

Bij vier deelnemers gaat de training door en het maximaal aantal deelnemers bedraagt zes. Aanmelding gebeurt op volgorde van binnenkomst.

Wat zijn de eisen voor deelname?

Goed humeur en jezelf willen uitdagen als gesprekspartner. Wij (Anneke en de acteur Johan) vragen minimaal twee jaar werkervaring met ouders in scheiding en een gerichte HBO-opleiding.

Is er een aanwezigheids- en inspanningsplicht?

Er wordt een certificaat uitgereikt na de training, mits je alle trainingsuren aanwezig bent geweest. Gedurende de training wordt er een inspanning verwacht, bestaande uit het voeren van minimaal drie volledige gesprekken. Voor de training heb je het telefonische intakegesprek met de “cliënt” gevoerd. 

Trainingsdata te Heiloo (bij Alkmaar)

9, 10 en 11 juni 2021

25, 26 en 27 augustus 2021

Prijs van de training en PE-erkenning

De prijs voor de driedaagse training bedraagt € 895,- (ex BTW en ex overnachtingen) en voor koffie, thee, water, drankjes, hapjes en lunch wordt gezorgd. 
Voor de MfN geldt een PE-erkenning van 18 punten, categorie 1a.

Incompany training

Wij verzorgen de training ook op locatie voor minimaal zes en maximaal acht deelnemers. Stuur vrijblijvend een e-mailbericht naar Anneke om de mogelijke wensen te bespreken.